5ebd617b049ee.jpg

Măsurile de prevenire a infectării cu virusul CoVid-19, puse în aplicare în clinica AMC

Măsuri de prevenție puse în aplicare la momentul programării

Încă de la programare și de la confirmarea programării cu o zi înainte, pacienților li se adresează un set de întrebări-cheie, necesare pentru stabilirea dacă există sau nu risc de infectare:

· Dacă au călătorit în străinătate în ultimele 14 de zile;

· Dacă au intrat în contact cu persoane diagnosticate sau suspecte de contaminarea cu virusul CoVid-19;

· Dacă prezintă unul dintre simptomele asociate infectării (febră, strănut, tuse, dificultăți respiratorii).

În cazul în care răspunsul la una dintre aceste întrebări este pozitiv, pacientul va fi programat cu un decalaj de cel puțin două săptămâni de la momentul solicitării.


Măsuri de prevenție puse în aplicare la vizita medicală

· am implementat o procedură de triaj epidemiologic înainte de intrarea în incinta clinicii AMC, care reprezintă o măsură în plus de precauție, pe lângă verificările telefonice din momentul stabilirii programării și a apelului pentru confirmarea programării.
Astfel, la intrare, pacienților li se aplică masca de protecție, mănuși și se măsoară temperatura. La recepție toate persoanele sunt obligate să completeze fișa epidemiologică, asumându-și răspunderea pentru corectitudinea informației oferite, iar în cazul în care se concluzionează că există un risc evident de îmbolnăvire, pacienții vor fi rugați să părăsească incinta clinicii și să se întoarcă la domiciliu, urmând să fie reprogramat peste minim două săptămâni.

· am intensificat protocoalele de curățenie și dezinfectare: dezinfectăm incinta clinicii de mai multe ori pe zi, sterilizăm cabinetele medicale și toate spațiile de așteptare de 2 ori pe zi, cu ajutorul lămpilor UV, dezinfectăm birourile și echipamentele din cabinet după fiecare pacient.

· întreg personalul American Medical Center, precum și toți pacienții poartă măști de protecție, iar medicii noștri se spală pe mâini de fiecare dată când urmează să primească un pacient în cabinet, poartă mască, vizieră, mănuși de unică folosință și halat de protecție.


Vizita la American Medical Center nu prezintă un risc de contaminare cu virusul CoVid-19, deoarece ne asigurăm ca toate măsurile de prevenție a contaminării să fie aplicate cu rigurozitate.

Vă încurajăm să vă păstrați calmul, să vă informați numai din surse oficiale și să vă păstrați programările.

Dacă, totuși, decideți că nu vă puteți prezenta la vizita medicală, vă rog să sunați din timp la numărul de call center (022) 22 33 11 și să anunțați reprogramarea sau decizia de a anula programarea.

Este important să respectăm, atât acasă cât și în public, regulile de igienă. Dacă prezentați simptome sau există alte suspiciuni de contaminare cu virusul CoVid-19, vă recomand să sunați în primul rând la medicul de familie și să apelați 112 numai în cazuri de urgență, dacă nu ați putut contacta medicul de familie sau dacă starea dumneavoastră de sănătate s-a agravat brusc.

 

Dacă aveți nevoie de ajutorul sau sfatul nostru, ne puteți scrie la adresa de e-mail info@amc.md sau pe pagina de Facebook AMC American Medical Center și grupul de pe Facebook Doctorii AMC online.

Ne dorim să fim cu toții raționali, responsabili și informați.

 

Multă sănătate!